Ontdek de beste wijnbars in Nederland en leer alle
wijnbar

Wat kost een high wine?



Wat kost een high wine?

Een high wine kan variëren in prijs, afhankelijk van de locatie, de kwaliteit van de wijnen en het aantal gangen dat wordt geserveerd. Gemiddeld kun je uitgaan van een prijs tussen de €25 en €50 per persoon voor een high wine.

Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

Bij de prijs van een high wine zitten meestal meerdere gangen met bijpassende wijnen inbegrepen. Sommige locaties bieden ook extra's zoals hapjes, kazen of dessert. Het is altijd goed om van tevoren te informeren wat er precies bij de prijs is inbegrepen.

Welke wijn is geschikt om te serveren bij roodbaars?



Geschikte wijn voor roodbaars

Voor roodbaars wordt over het algemeen een lichte en frisse wijn aanbevolen, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de milde smaak van de vis en versterken de natuurlijke smaken zonder te overheersen.

Alternatieve wijnkeuzes

Een andere goede optie is een droge Riesling of een Chardonnay met weinig houtlagering. Deze wijnen bieden een goede balans tussen fruitigheid en frisheid, wat perfect past bij de zachte textuur en subtiele smaak van roodbaars. Het is belangrijk om te kiezen voor een wijn die niet te zwaar is, zodat deze de delicate smaak van de vis niet overstemt.

Welke wijn is geschikt om te serveren bij roodbaars